9 feb 2013

ESPLUGA, Maria, L’aladern salvatge, editorial Barcanova (Inés Blánquez)



Biografia
Va néixer al barri d’Horta, a Barcelona, el 1968. Des de 1987 ha il·lustrat un centenar de llibres, d’alguns dels quals també és l’autora. Escriu lletres de cançons i fa vestits i ninots per a obres de teatre. L’any  2010 va ser finalista del Premi Barcanova amb la seva primera novel·la, Antònia Purpurina. Barcanova també li ha publicat el llibre Paraules de teatre. L’Aladern salvatge és la seva segona novel·la.
 
Argument
L’Aladern és un noi que viu amb la companya de la seva germana i els seus amics, amb els que s’ho passa en gran, exploren per la muntanya, neden al riu, passegen a la nit només orientant-se amb les estrelles... Però se sent sol, per la mort de la seva mare i perquè el seu pare se’n va anar per això, decideix entrar en la cova de l’Argelada, en la que un cop va entrar, tot va començar a cambiar...

Fragment
El llop va venir del nord. D’on l’hivern és tan llarg que no s’acaba. D’on el fred de la nit glaça les ombres. D’una terra sempre en guerra. Una terra on lluitant van morir tots els seus i només ell va quedar en vida. Un preu massa alt per continuar allà. Va marxar cap al sud, buscant l’escalfor del sol.

Opinió
La veritat, és que aquest llibre no m’ha agradat gaire. Per la meva opinió, és un llibre una mica estrany i m’ha costat molt d’entendre. A vegades em llegia un capítol, i no entenia res suposo, que era per com estava explicat tot, o per el vocabulari que fa servir l’autora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web