13 may 2013

BENNETT, Alan. Una lectora poc corrent. Empúries (Marina Vidal)


BIOGRAFIA
Alan Bennett va néixer l’any 1934 a Leed, Inglaterra. És un actor, novel·lista i guionista britànic. És apreciat el seu treball en televisió i al cine. Fins i tot amb una dilatada literària a l'esquena, només va començar a escriure prosa en l'última dècada. És autor de moltes obres teatrals.
ARGUMENT
Un dia, al Palau de Buckingham, la Reina troba una biblioteca mòbil, on per cordialitat agafa un llibre i coneix a un treballador de la cuina, aquest llibre és el principi d’una passió on no pot parar de llegir i en el futur el cuiner i ella entrellacen una relació d’amistat i comparteixen lectures.
Però aquesta obsessió no li agrada a la cort i fan tot lo possible perquè la Reina deixi de llegir.
FRAGMENT
Hom no ha escrit mai cap llibre però hom espera que arribi a transcendir les seves circumstàncies i valdre’s per ell mateix. Espero que sigui una historia tangencial de la seva època i, potser els tranquil·litzarà de saber-ho, no tractarà ni de bon tros exclusivament de política ni dels esdeveniments de la nostra vida. M’agradaria parla de llibres i de la gent.
OPINIÓ
Aquest llibre me’l van recomanar i em van assegurar que passaria una bona estona, però esta destinat a gent més gran. No és una lectura fàcil, el vocabulari és bastant complex i si no saps entendre la ironia pot fer-se llarg i avorrit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web