27 may 2013

LEROUX, Gaston, El misteri de l'habitació groga, Laertes (Miquel Conesa)

Biografia
Gaston Leroux (Paris, 6 de maig de 1868) va ser un escriptor francès de principis del segle XX, famós per les seves novel·les d’aventura i policíaques com per exemple el Fantasma de la òpera, El misteri de l’habitació groga o El perfum de la dama de negre. Va treballar també com a periodista a diferents diaris francesos com Le Matin o L’Echo de Paris. Va morir a després d’una operació amb 57 anys a Niza, el 15 d’Abril de 1927.
Argumento
Aquest llibre tracta sobre un dels casos més complicats i més estranys de tota l’historia dels assassinats. Una noia ha estat atacada per un assassí en una habitació de la qual no es pot escapar, però al entrar a l’habitació no hi ha ningú. Joseph Rouletabille es un periodista que s’ocupa del cas juntament amb Frederic Larsan, i mentre Rouletabille veu com l’assassí se’ls hi escapa per segona vegada consecutiva durant el misteri de la galeria inexplicable, Larsan dona per segur que l’assassí es el promès de la assassinada, però va pel camí erroni i Rouletabille, seguint el fil de la raó, descobrirà la veritat.
Fragment
-Parleu! Què voleu de mi?
El reporter va respondre amb la mateixa brusquetat:
-Donar-vos la mà!
Darzac va recular:
-Que vol dir això?
Comentari

M’ha semblat un llibre molt interesant, durant tot el llibre hi ha tensió, hi ha moments on no pots parar de llegir. Em sembla un llibre molt misteriós, e totalment impossible imaginar-se qui es l’assassí, i només al final del llibre quan es desvela li trobes sentit a tots els misteris que transcorren. Recomano a tothom aquest llibre, potser costa arrencar, però al final costa desenganxar-se.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web