17 may 2013


CANYELLES, N. La novel·la de Dickens, Proa, (Artur Castelló).

Biografia
Neus Canyelles i Estapé (Palma de Mallorca, 1966) és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de les Illes Balears i estudià la carrera de piano, tot i que reconeix haver-lo deixat una mica de banda, el piano. Des d’una perspectiva universalista de la cultura i la llengua pròpies, ha publicat els llibres Neu d’agost (Premi Bearn de Narrativa 1998, organitzat per l’editorial Di7 i l’Ajuntament de Binissalem), Els vidres nets i altres contes (2002) i Cap d’Hornos (Premi Ciutat de Palma de novel·la, 2002), tots ells força elogiats per la crítica. És col·laboradora habitual del diari Última Hora i de la revista Llegir, i ha sigut jurat d’alguns premis literaris com per exemple de la primera edició dels Premis Pollença de Narrativa. M’ha confessat en veu baixa que està treballant en una nova novel·la. Des d’aquí li desitgem per a aquest nou escrit tant o més èxit que als tres treballs anteriors.

Argument
La història tracta d’una noia, la Blanca, que tira endavant les dificultats del dia a dia. Això és donat que a l’orfenat va llegir vuitanta-quatre cops el llibre de Grans Esperances de Charles Dickens o també perquè quan té atacs de migranya se li apareix el fantasma del propi autor amb qui passa moltes de les estones fins que se li passa la migranya.  

Fragment
Avui de matí na Blanca a tret els seus estalvis per pagar-se el divorci. Després ha tornat al súper a treballar.


Conclusió
Crec que és un llibre molt recomanable ja que aporta molts valors per tirar endavant moments difícils en que et trobes tancat/da d’un lloc on no hi pots sortir. Té un llenguatge fàcil i no se't fa gens pesat.

1 comentario:

  1. Adrià Massana Muñoz:
    Aquest llibre és una ràpida lectura, degut al tamany de la lletra i el nombre de pàgines, que recomano a qualsevol persona que no dispongui d'una gran quantitat de temps i vulgui entretenir-se durant uns dies.

    ResponderEliminar

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web