22 oct 2012

VALLBONA, Rafael. Estiu a Menorca. Editorial Gran Angular. Marina Vidal


Biografia
Rafael Vallbona i Sallent va néixer a Barcelona, al barri de Gràcia el 1960.
És periodista, guionista de ràdio i televisió i escriptor, tant de poesia com de novel·la i ha guanyat uns quants premis literaris. Actualment és professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna i de la Universitat Ramon Llull.

Argument
És una novel·la d'aventures on uns joves fan el seu primer viatge sols i van descobrint que un viatge, pot ser, un exercici d'aprenentatge personal.
es de la planificació del viatge fins el final de les vacances, van trobant-se amb dificultats i discrepàncies d’opinions que hauran d’anar superant. Aquest conjunt d’experiències els fan madurar i mirar la vida d’una altra manera.
A Menorca coneixen un grup de joves illencs amb els que fan amistat i passen força estona compartint experiències.

Fragment
“Conèixer és ser lliure i créixer en plenitud. Només el savi és capaç d’abraçar i fer la seva llibertat, és a dir, el dret d’escollir allò que és millor per a un. I no es pot escollir sense conèixer abans. La vida ens posa constantment proves d’aquesta mena, opcions que hem de prendre, dubtes que hem de resoldre, disjuntives sobre les quals hem de decidir. Només a través del coneixement podem saber quin dels dos o més camins ens convé triar. El dret a triar sabent el que ens fem, és la llibertat.”

Opinió personal
Aquest llibre m’ha costat bastant de seguir, doncs salta d’una història a un altre sense avisar i al principi em feia un embolic, són dues histories que al final conflueixen, la dels catalans que van de vacances i la dels menorquins que són testimonis d’un acte vandàlic.
La novel·la m’ha agradat molt i m’ha fet venir ganes de conèixer aquests llocs que es descriuen al llibre. Les aventures i les dificultats amb les quals es
troben, podrien ser reals, i els conflictes entre ells també.
He triat aquest fragment perquè resumeix molt bé el tema de la novel·la, doncs des de la tria del lloc on passar les vacances a totes les aventures i desventures que els passa , i la resolució de problemes personals entre ells, passa per un procés de reflexió.
Personalment, aquest fragment m’ha agradat molt. 

1 comentario:

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web