7 mar 2013


CUARTIELLA, M. Mercè, germans, gairebé bessons, brau, (Carla Insenser)

BIOGRAFIA:
Maria Mercè Cuartiella (Barcelona, 1964). És llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona. És autora de les novel·les Cuando las cosas van mal (Premio de novela breve Ciudad de La Laguna, PALL 1999) i de Capitán Verne (Sirpus, 2005) i de diversos textos teatrals com En trànsit (estrenat a Londres l´any 2000 i publicat a la Revista Escena al 2001), Àngel S ( publicat a la Revista Ñaque al 2000), Deus ex machina (2004) o Enterra´m a Pequín (Premi de Teatre Carlota de Mena, Cossetània 2006). Dedicada professionalment a la gestió cultural, és també conductora i guionista des de 2004 de ISBN (Canal Nord TV), un espai televisiu que analitza l´actualitat del món editorial.

ARGUMENT:
El llibre, va de dos germans molt units (en Joan i l’Ester, de 30 anys). Entre ells es barallen sempre però viuen molt connectats l'un amb l'altre.
En Joan, està casat, la seva dona, la Raquel, com que els dos germans estan molt units, la Raquel es sent una mica exclosa. Però de sobte, en Joan ha perdut una gran quantitat de diners en una timba, i té sis dies per reunir-los. Durant aquest sis dies, es veu la relació dels germans, la família, les situacions difícils etc.

FRAGMENT:
Oblidar-se del passat, oblidar-se de tot. Començar de nou a partir de zero. Mentre mirava la pica, els papers recargolats i ennegrits que s’anaven consumint li van recordar el rostre de la mare morta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web