10 mar 2013

PALACIO, R.J Wonder, La campana (Xavier Pi)

Biografia

R.J. Palacio és dissenyadora de dia i escriptora de nit. Viu a Nova York amb el seu marit els seus dos fills i el seu gos. Wonder és la seva primera novel·la.


Argument

L'August Pullman va néixer amb una deformitat facial. Els metges el van salvar la vida mitjançant moltes operacions. L'auggie comença l'escola quan té 9 anys (abans la seva mare li feia classes a casa). L'adaptació no serà fàcil haurá de atrevassar moltes mirades amb fàstic i molt insults per afrontar-ho. No serà fàcil, l'August haurà de tenir molta força i valentia.

Fragment

Mare, perquè no em vau deixar morir?


Comentari

Sincerament, és un dels millors llibres que m'he lligit. És impressionant. Et fa reflexionar moltíssim, està carregat de valors. També hi ha un punt crític a la societat on vivim, on ara es molt més important el físic que que el pensament. M'he emocionat molt. Ho recomanaria a totes les edats, perque reflexioni tant com jo.

  

1 comentario:

  1. Un llibre amb un contingut humà incalculable. L'August és un personatge que mai podré oblidar i el llibre m'hagués encantat que durés més. L'August és un exemple de força, coratge i valentia que et deixarà bocabadat i que et farà pensar fins on pot arribar a superar-se una persona. També haurás de condemnar la mala educació, la poca sensibilitat i la crueltat d'alguns dels companys.

    R.J. Palacio mostra la vida de l'Auggie com si fos un història més de la vida d'un noi més, però una vida diferent, és clar, en el que el seu aspecte ha estat sempre el focus per on girava la seva aventura humana. El que vull dir és que l'autora no et presenta la seva vida com un drama, cosa que s'agraeix perquè fa que el llibre apeteixi més de llegir.

    Un llibre que és cent per cent recomanable per a tothom, on hauríem de prendre exemple i entendre que hi han nois que han patit molt durant la seva infància però nosaltres seguim queixant-nos per tonteries que són incomparables als problemes de l’Auggie.

    Bruno Fortea

    ResponderEliminar

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web