9 mar 2013

Diari de Praga, P Ch., El acantilado( Marc Gracia Albuixech)




Autor:

Chava pressburger, de soltera Eva Ginz, va nèixer el 1930 a Praga. Als catorze anys va ser deportada a Terenzin, on va sobreviure a l'holocaust. Des del 1948 viu a Israel. Es dedica a les arts plàstiques i ha exposat la seva obra amb gran èxit a Estats Units, Europa i Israel.

Argument:

És la història d'un nen txec que viu Praga durant a l' inici de la segona guerra mundial. El ser un dels primers païssos invaïts, els alemayns començan a possar amb practica les seves lleis racials en contra del jueus. El protagonista en Petr Ginz era a les hores un nen molt intel·ligent i només volia apendre i ser feliç, però poc a poc va veien com la seva vida va canvian i l'aparten de les coses normals: No pot anar a l'escola, no pot agafar l'autobús el seu pare el despedeixen del treball, fins acabar tota la familia al primer Ghetto per jueus a Europa. Allà les seves esperances són cada dia pitxor, però encara i així ell escriu poemes i fa dibuixos sobre tot el que està vivint. Finalment i després de viure durant un temps amb condicions péssimes, ell i la seva familia moren al Ghetto. Només van quedar els seus escrits i dibuixos.

Fragments:

Un dels fragments que m'ha sorprés d'aquest llibre es quan, ja et penses que la cosa no pot anr pitjor els nazis concentren en els jueus en el Ghetto.

Conclusió:

És un història trista, el fet de que els nazis comandats per un impresentable Hitler fesin totes aquellas atrocitats, m'ha sorprés bastant. No puc entendré que cap els hagues  aturat abans. M´ha impresionat també l'actitud del Petr, la seva inocencia, però a la vegada també crec que ell savia com acabaria tot, ja que era un noi molt intel·ligent. És una pena que un nen amb tanta il·lussió, la seva vida acabés així.
Espero que mai més a la vida, cap torni a fer alguna cosa així: Treure algú als seus drets a tenir una vida normal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web