11 mar 2013

SIMENON, Georges. Simenon un crim a Holanda. Columna (Miquel Conesa)

 Biografia
Georges Joseph Christian Simenon (Lieja, 13 de febrer de 1903 - Lausana, 4 de setembre de 1989) va ser un escriptor belga en llengua francesa.
Va néixer a Lieja el divendres 13 de febrer, però va ser inscrit com nascut el 12 perque la seva mare era supersticiosa. Simenon va ser un novel·lista d'una fecunditat extraordinària, amb 192 novel·les publicades sota el seu nom i una trentena d'obres aparegudes sota 27 pseudònims. S'han venut més de 500 milions d'exemplars dels seus llibres.
Argument
Aquest llibre parla sobre un assassinat comés a un poble holandes on mai hi ha cap incident i on s’hi veu involucrat un professor francès, que per tal de sortir-ne sense problemes contacta amb Maigret, que després de un llarg període i de una de una espectacular deducció descobrirà qui es l’assassí del senyor Popinga, un home enamorat de totes les dones.
Fragment
Maigret entrà a la casa per la cuina, pujà ràpidament al primer pis, empenyé la porta del bany i accionà l’interruptor elèctric.
Dos cossos es barallaven a terra: el de l’inspector Pijpekamp i el de Barens, que va ser el primer a quedar immòbil mentre la seva mà dreta, en obrir-se, deixava anar el revòlver
Opinió
Aquest llibre ha estat bé, potser cota una mica agafar-te i introduir-te en el cas, però una vegada ho fas es torna en un llibre molt interessant. Es un assassinat molt ben pensat i on darrere de l’assassinat hi ha varies histories d’amor, cosa que fa el llibre més interessant.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web