10 mar 2013

LE GUIN, Ursula, Un mag de Terramar, Ed. Classics Moderns (Mariona Rodríguez)


Biografia
Ursula K. Le Guin es una escriptora nascuda a Berkeley, California (Estats Units), l’any 1929. Ha publicat obres de diferents gèneres, però gairebé totes són de ciència ficció o de fantasia. Tot i això també ha escrit poesia, llibres infantils i, fins i tot ha traduït d’altres obres en xinés i espanyol a l’anglès. Ha rebut diferents premis com Hugo i Nébula.




Trama
Aquesta és la història de un noi que, tot i viure en un entorn modest, ell no ho és gens. Sempre havia amagat un do i, un cop demostrat, la seva vida va canviar totalment.
Sempre havia buscat ser reconegut i admirat, troba el seu propi nom i que tothom el recordés. Però serà aquesta impaciència i el seu gran talent per a la màgia la seva maledicció, doncs quan un autèntic mestre d’aquestes arts l’envia a un lloc per aprendre, aquesta arrogància el farà cometre un error molt i molt gran que ell, i només ell pot i ha de solucionar.






Fragment
-Mestre...
-Benvingut, noi- digué Ogió.
-He tornat a tu tant insensat com vaig marxar -va dir el jove amb veu aspre, greu. El mag li somrigué i va convidar-lo a seure davant seu.
Opinió
Aquest llibre m’ha agradat molt. Es pot notar que és un món molt i molt elaborat, diferent de tots els que havia llegit abans. La historia esta molt ben escrita, tot i que pot resultar una mica difícil de llegir per la gran quantitat de vocabulari. Considero que, tot i que és una historia d'aventures i s’ha de gaudir de tota la seva acció, també s’ha de fer una reflexió mentre es llegeix, doncs les seves pàgines amaguen importants llisons de vida. Jo recomanaria quest llibre a qualsevol persona a qui li agradin els llibres de fantasia, ja que si no fos així el més provable és que a la persona en qüestió no li agrades el llibre, doncs tot gira al voltant de la màgia i un món fantastic.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web