6 mar 2013

R.R. TOLKIEN, John El Hòbbitt ed. La Magrana (Héctor Fernández)



·Biografia
John Ronald Reuel Tolkien CBE, filòleg i novel·lista anglès, va néixer Bloemfontein (Sud-àfrica) el 3 de gener de 1892. Va morí Bournemouth (Anglaterra), el 2 de setembre de1973. Va escriure moltes novel·les conegudes com: El Hòbbitt, El senyor dels anells, etc.



·El Hòbbit
El Hòbbitt és un llibre ens explica la història de Bilbo Baggins, un petit hòbbitt que empren una aventura, per recuperar el antic tresor dels nans en la Muntanya Solitària. Farà el viatge acompanyat de tretze nans i el màgic (mag) Gandalf. Entre els tretze nans trobem en Thorin, un nan de família reial. Durant el viatge, lluitaran amb orcs, trolls, gegants, wargs, però també tindran l’ajuda de les àguiles, els elfs, etc. També lluitaran amb Smaug, el drac que va saquejar l’antiga ciutat dels nans i els hi va robar l’or.


·Comentari
:
És un llibre molt entretingut, amb un vocabulari molt explícit i concret. És una història llarga i, si no t’agrada la fantasia i aventura, se’t pot fer una mica llarg el llibre. És recomanable per a tots els públics

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web