18 jun 2013

DUBINI, Miriam, Clàudia, Montena (Maria Insenser)

Biografia
Miriam Dubini va néixer en Milà el vint-i-cinc de març de 1977. On es va especialitzar en la narració de contes. Mentre estudiava va protagonitzar la companyia de teatre Company Game conte de fades dels nens, pel que la seva contribució a la realització d'un somni: una pintoresca àrea dedicada exclusivament als nens. Així va néixer el TNT (Teatre En Trotter) Trotter al Parc de Milà, on Miriam ha treballat com a actriu, escenògraf i amfitriona.
En els últims anys ha treballat amb Disney com part de la narrativa i còmic decidir fugir amb el circ ... Allí va conèixer a Ambra Orfei i la seva increïble companyia d'acròbates, contorsionistes xinesos búlgars, il · lusionistes suïssos i els reguladors de lloros i ha escrit per a ells alguns espectacles de circ.
Argument
La Clàudia és una nena de tretze anys que viu a Roma amb la seva mare. Li encanta recórrer els carrers de la ciutat amb la seva bicicleta. La Clàudia es una noia molt solitària, amaga els seus sentiments i refugiar-se del mon. Pel contrari la Lucia, es una companya de l’escola molt innocent i encantadora. Aleshores arriba una nena nova que es diu Emma, una jove holandesa molt viatgera. Entre les tres es fan molt bones amigues.
Un dia, la Clàudia es topa amb un noi que comparteix la mateixa passió que ella però ho fa d’una forma diferent: perseguint el vent...
Fragment
“Era un d’aquells dies que les cames anaven soles, sense esforç, tot explorant la carretera en cercles suspesos entre els turmells i els genolls. Un moviment harmònic que demanava ser repetit a un ritme sostingut i portava als músculs la calidesa hipnòtica d’una llar de foc. El seu pare havia fet una gran feina amb aquella bicicleta...”
Comentari
La Clàudia m’ha agradat molt com a personatge protagonista. Es una noia amb una forta personalitat i unes idees fixes que no es deixa portar pel que diguin els demès. Els altres personatges no m’han cridat tant l’ atenció.
Lo que realment m’ha agradat es la profunditat que se’ls hi dona als sentiments dels personatges.
El llibre compta amb unes cites genials al final de cada capítol. I l’edició del llibre es perfecta.
Per altra banda el que menys m’ha agradat ha sigut el final ja que es desenvolupa  amb un àmbit realista i li dona un canvi brusc al final, on hi es troba fantasia, cosa que personalment no m’ha agradat gaire.
El recomano a tothom perquè es un llibre molt fàcil i ràpid de llegir. Us agradarà.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web