10 jun 2013

SORIANO, Ferran, La pilota no entra per atzar (Miquel Conesa)

Biografia
Ferran Soriano i Compte (Barcelona, 16 de juny de 1967) és un empresari i executiu que, des de setembre de 2012, ocupa el càrrec d'Executiu en cap (Chief Executive Officer) del Manchester City FC,[1] campió de la Premier League la temporada 2011-2012.
Soriano és conegut per haver presidit la desapareguda línia aèria Spanair des de l'abril de 2009 fins al juliol de 2012, i per haver estat vicepresident econòmic i director general del Barça en el període 2003-2008. En aquesta etapa el club va viure una gran transformació, creixent significativament tant en la vessant esportiva i social com econòmica, transformant uns ingressos de 123 milions de euros i despeses de 73 milions, en ingressos de 308 un benefici acumulat de 88 milions en cinc anys.
Argument
Com són els clubs per dins? Com es guanyen títols? Quins tipus de entrenadors i jugadors hi ha? Com ha de ser el líder de l’equip? Totes aquestes preguntes que un aficionat es fa es poden respondre en aquest llibre. L’autor explica la seva experiència com a executiu del Barça, en una època on el club passava per un molt mal moment i va acabar guanyat una copa d’Europa i recuperant tots els diners perduts. Tots els trucs per negociar, per fitxar, i per guanyar es troben en aquest llibre.
Fragment
En la temporada 1995-1996, els ingressos del Barça (58) i del Manchester (62) eren similars, però set anys després els del Manchester ja doblaven els del Barça (251 per 123, respectivament). El Manchester també havia multiplicat per dos els ingressos del Barça en només set anys.
Comentari

Aquest llibre està fet per gent com jo, gent interessada pel futbol, per les matemàtiques, i que siguin culés. Es un llibre fàcil de llegir i molt interessant, on s’aprèn molt del mon del futbol.  El recomano a tots els cules interessats per l’historia moderna del club.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web