18 jun 2013

GALLEGO, Laura, La llegenda del Rei Errant, Ed: Cruïlla (Mariona Rodríguez)

Biografia


Laura Gallego García va néixer el dia 11 d’octubre de 1977 a Quart de Poblet (Valencia). Va estudiar filologia hispànica, y es dedica a escriure novel·les infantils i juvenils de gènere fantàstic. Tots els seus llibres han estat ben acollits tant pel públic com per les critiques, y moltes d’elles han estat traduïdes a d’altres idiomes com l’anglès, el francès, l’italià, el portuguès, l’alemany i el coreà.







Argument


La llegenda del rei errant és un relat ambientada en l’antiga Aràbia, quan diuen que els deserts eren un lloc màgic ple de tresors amagats i històries perdudes; on un home podia trobar el seu camí.
Molts cops creiem tenir el nostre camí molt clar, com si algun cop hagués estat escrit, i era això el que li passava al nostre protagonista, un príncep que tothom creia dotat de poders sobrehumans i de pura perfecció.  Qualsevol cosa que fes la feia de manera impol·luta, i era l’home amb més do de paraula de tot el regne. Com tota persona, tenia una passió, un dels seus molts talents que ell volia que ressaltés entre la resta: la poesia.
Sempre havia estat un home just i estimat, però tots podem arribar a fer bestieses si creiem que algú s’ha interposat entre nosaltres i el nostre somni, i això es el que va passar-li un bon dia. Un bon dia en que va esdevenir un home molt diferent, que va patir un gran canvi dins seu. Aquest canvia va portar-lo per un camí equivocat, un camí pel mig del desert, lluny del seu estimat regne.


Fragment


-També Hammad us va superar en això- va prosseguir al-Nabiga, amable -. Tots els jutges vam estar d’acord que és un gran poeta que podria revolucionar la poesia àrab simplement afegint-hi  un element fonamental que pocs poetes abans d’ell havien tingut en comte.
-I quin és?
-El cor.


Opinió


L’Argument m’ha agradat molt, però sincerament he trobat el llibre un pèl senzill. Això també té les seves avantatges, però. Té un vocabulari entenedor i és bastant ràpid de llegir, cosa que facilita el ritme de la lectura i et permet centrar-te més en la història, la qual et pot fer reflexionar molt.
Realment, crec que aquest llibre se’l pot llegir qualsevol, sense importa si li agrada més o menys la lectura, doncs és entretingut i emocionant.  
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web