15 jun 2013

VERNE J., La volta al món en 80 dies, Catellnou, (Miquel Miró Rovira)


Biografia

Jules Gabriel Verne (Nantes, 8 de febrer de 1828 - Amiens, 24 de març de 1905) va ser un escriptor francès conegut especialment per les novel·les on apareixen molts temes de ciència-ficció i un nombre considerable d'invents tècnics.
És el segon autor més traduït de tots els temps, després d'Agatha Christie, segons Index Translationum.
Juntament amb H.G. Wells és considerat un dels pares de la ciència-ficció. Durant molts anys visqué a la ciutat d'Amiens, a la casa que, a dia d'avui, és un museu en honor seu.

Argument
 
Aquest llibre tracte d’un home que és molt ric, puntual i misteriós, ja que, ningú sap d’on prové, d’on a tret tants diners, quina família té, ...
Un dia, aquell home anomenat Phileas Fogg, va anar a un club de rics anomenat Reform Club, i com sempre Phileas Fogg, es disposava anar a parlar amb els seus amics quan de sobte, un senyor va dir que en el diari deien que es podia donar la volta al món en 80 dies, totes les persones del club comencen a dir que es impossible i de cop i volta Phileas Fogg s’aixeca i diu que s’aposta 20.000 dòlars a  que ho aconseguirà, els altres accepten l’aposta i llavors Phileas Fogg s’embarca cap una aventura amb el seu criat Passepartout, on coneixerà noves persones i es ficarà en bastants envolics.   

Fragment

-Un sutty! –va exclamar Sir Francis.
-Què és això? –va demanar Fogg, encuriosit.
-Un sutty és el sacrifici humà, senyor Fogg. Aquesta dona la cremaran demà a primera hora. El cadàver és el del seu marit. Segons el costum de aquesta gent, quan el marit mor, la vídua només pot fer dues coses: morir voluntàriament amb l’home, o bé convertir-se en una miserable i ser tractada com un gos.
-Quina injustícia! –va dir Passepartout, impressionat.
-La salvarem –va decidir Phileas Fogg.
-Veig que té bon cor, senyor Fogg –va dir Sir Francis, amb admiració.
-De vegades. Només quan tinc temps, Sir Francis –va respondre amb la calma de sempre.

Comentari personal

Aquest llibre m’ha agradat molt ja que es molt intrigant, sempre estàs pensant si arribarà a temps o si no o si s’entretindrà per alguna raó. Les persones que ja han vist la pel·lícula, com jo, deuen pensar que no hi ha intriga, però si, ja que no es exactament igual.
Recomano aquest llibre a totes les persones que els hi agradin els llibres de aventura perquè passaran una bona estona. 


1 comentario:

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web