5 jun 2013

1. ALBANELL, P. Feines per treballar, Gran Angular. (Sergi Pradas)


2.       BIOGRAFIA


Pep Albanell i Tortades va néixer a Vic (Osona) el 25 de desembre de 1945. Ben aviat, però, quan ell tenia quatre anys, la família es va traslladar a la Seu d'Urgell. Aquest canvi i les dificultats d'adaptació que li va ocasionar van marcar la seva infància i la seva adolescència.

En aquest ambient urgellenc, va iniciar-se en el plaer de la lectura i es va convertir en un lector voraç de llibres fantàstics que el permetien allunyar-se de la realitat. La lectura quasi convulsiva de novel·les de nàufrags (en va arribar a llegir més de trenta o quaranta) va anar configurant en el jove Albanell tota una simbologia al voltant de la figura del personatge aïllat que ha d'aprendre a superar la seva situació a partir de l'esforç personal. Aquests referents literaris, juntament amb l'anècdota biogràfica del canvi de residència, van suggerir, anys més tard, la trama d'El nàufrag de les muntanyes, la història d'un noi perdut en la immensitat dels Pirineus que aconsegueix sobreviure gràcies a l'enginy, l'instint i l'esforç.
Va començar a escriure els primers relats als dotze anys, en el quals no podia faltar la temàtica dels naufragis. També va reflectir en alguns poemes les seves primeres experiències amoroses. Dels escrits inicials, en destaca una novel·la en tres volums (Se empieza a vivir a las siete), que respon a l'època del realisme històric. En aquella època, estudiava al matí i a la tarda treballava en una fàbrica. La ficció reflectia la seva pròpia experiència: la sensació plaent de començar a viure quan s'acaba la jornada laboral.

3.       ARGUMENT

Aquesta historia o relat tracta sobre un noi jove que s’incorpora a la vida laboral. I aquest al no saber que vol estudiar, els pares el porten a un orientador professional, i aquest dia que es decanti per les invencions i la literatura. Ell estudia literatura, però tot això el farà començar amb una editorial, després ser contractat per una altre companyia, i és en aquesta on el relat cobra el seu sentit, ja que és allà on coneixerà algunes persones que hi protagonitzaran molts dels fets d’aquesta història, i es que aquest noi acaba tenint un munt de treballs, des de editor fins a girar les partitures d’un music.

4.       COMENTARI

M’ha agradat aquest llibre perquè combina molts diferents estils de escriptura, des de còmica fins a una més seriosa com seria una de una novel·la.
Recomanaria aquest llibre a les persones a les quals els hi agradi els llibres que combinen diferents estils i a la gent que li agradin els llibres d’humor però tampoc massa.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web