3 abr 2013

HORNBY, N., Tot per una noia, ed. Empúries, (Blanca Dominguez)

Nick hornby

Biografia
Nick Hornby (Redhill, Surrey, Anglaterra, 1957) és un escriptor i periodistaanglès.
Professor de literatura anglesa llicenciat a Cambridge, va començar col·laborant com a periodista a The Sunday Times, The Independent i com a crític de música per The New Yorker. Ha escrit novel·les d'èxit com High Fidelity, About a Boy i Fever Pitch, entre altres. Aquesta última novel·la va guanyar el premi William Hill Sports Book of the Year el 1992.


Argument
No es un llibre normal, explica una historia original. Normalment totes les histories comencen bé, doncs aquesta no.
Tot per una noia
Explica la biografia d’un noi de setze anys, que es troba a la seva millor etapa. Viu amb la seva mare a Londres, una mare molt jove i divorciada. No tot es com ell voldria ja que les notes no van gaire bé, el nou institut, els nous amics... Però tampoc té el dret a queixar-se; de sobte tot li comença a anar bé: els pares no discuteixen tant sovint, les notes milloren, el seu comportament, fins i tot coneix una noia molt atractiva. 
Però no tot es de color de roses, la irresponsabilitat dels adolescents també porta conseqüències. Tot es capgira quan de sobte apareix la seva novia embarassada. No pot imaginar el fet de criar un nen, així que en Sam, el protagonista del llibre, decideix escapar-se de casa. La responsabilitat el fa tornar, decideixen demanar ajut als seus pares, i acaben tenint el fill.
El nen els aporta problemes, baralles, però també molta confiança, alegria i responsabilitat.

Fragment
No vaig dubtar-ho, se que quant tens setze anys el que més costa es dir t’estimo i abraçar a la teva mare, davant dels teus amics. Però jo havia deixat una noia embarassada, i la meva mare no sabia res. La única cosa que volia en aquell moment era el calor, la tendresa, la seguretat, la confiança i l’amor que t’aporta l’abraçada d’una mare.

Comentari personal
Aquest llibre m’ha semblat diferent a la resta. El fet de ser una historia autobiogràfica fa que no sempre acaba bé, es el que passa en aquesta historia. Es un llibre que fa que pensis dues vegades el que vas a fer. Jo el recomanaria a poca gent per que a molt poca gent sol agradar aquestes histories però no vull dir que per això no valgui la pena llegir-lo. 

1 comentario:

  1. M'ha agradat molt aquest llibre. És diferent als altres, ja que comença malament i acaba bé. M'ha ajudat a pensar que abans de fer una cosa s'ha de pensar dues vegades, sobretot en la situació que ell es troba, en la etapa de l'adolescència. Les persones que viuen aquesta etapa fan moltes bogeries, ja que es pensen que tenen més edat per fer tot tipus de coses. Jo el recomanaria a la gent que li agraden les histories més realistes i autobiogràfiques.

    Andrea Batlle

    ResponderEliminar

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web