17 abr 2013



CONAN DOYLE, Sir Arthur Estudi en escarlata, ed. Leartes (Artur Castelló)


Autor:                                                                                     
Sir Arthur Ignatius Conan Doyle (Edimburg, Escòcia, 1859 - 7 de juliol de 1930) fou un escriptor escocès, creador del famós detectiu Sherlock Holmes.
Estudià medicina i va tenir la seva pròpia consulta. Es dedicava a la literatura d'una manera no professional fins que l'èxit li va arribar amb una de les obres més famoses: el detectiu Sherlock Holmes.
Després d'abandonar la literatura es va casar i el 1902 va rebre el títol de Sir. Participà en la Primera Guerra Mundial i a partir d'aquella experiència es convertí en seguidor de l'espiritisme.
A part de les conegudes obres de Sherlock Holmes, Conan Doyle posseeix una bibliografia que inclou novel·les històriques, cròniques de guerra, contes de misteri i contes d'espiritisme entre altres.

Argument:
El autor en aquest llibre introdueix  el company inseparable de Sherlock Holmes, el doctor Watson. En la història hi ha un doble assassinat. En la primer part hi ha lloc els dos crims on els policies de Scotland Yard necessiten el mètode de deducció de Sherlock Holmes. El detectiu i el seu inseparable amics de pis, Watson, mouen cel i terra per trobar el assassí.  I a la segona el criminal explica els motius dels dos assassinats amb un relat molt complet i emocionant.

Fragment:


Holmes havia tret el rellotge i, a mesura que passaven els minuts sense cap resultat, la seva cara anava agafant una expressió de pena i de desil·lució.

Comentari personal:
Crec que és un llibre excel·lent ja que apart de que m’agrada molt les novel·les policíaques, el vocabulari es fàcil i senzill i a més és el llibre en que el doctor de medicina, Watson,  i el detectiu Sherlock Holmes es coneixen. Us el recomano.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web