28 nov 2012

1. DALMASES, A. Silvestre Malasang, cruïlla.(Sergi Pradas)



Biografia: Antoni Dalmases i Pardo neix a Sabadell el 1953. Professor de llengua i literatura, escriptor i articulista de premsa, al llarg de la seva vida ha escrit llibres de narrativa per a nens, joves i adults, intentant manifestar el seu goig com a lector però també la seva permanent recerca d'allò que la literatura pot ensenyar a tothom, sigui l'edat que sigui la que tingui el lector.

L'autor sabadellenc es llicencia en Filologia Hispànica i publica el 1980 el seu primer llibre, un assaig sobre Pere Quart. Entre els anys 1976 i 1982 és mestre d'ensenyament primari, i des de 1983 és professor de Llengua i Literatura Catalanes a un institut de secundària de Sabadell.

L'any 1986 Antoni Dalmases publica el seu primer llibre de narrativa, juvenil, I no parava de ploure, i des d'aleshores ha publicat nombrosos llibres dirigits al públic més jove. Especialment destacables són les novel·les La sorprenent història d'en Joan No-me'n-recordo (1990), el conte infantil L'Elisenda i el mar (1993), Doble joc, amb què guanya per primera vegada el premi Gran Angular l'any 1994, El grill tabalot, premi de la Generalitat al millor llibre infantil l'any 1995 o Jo, el desconegut, novel·la amb la qual torna a guanyar el premi Gran Angular l'any 2005. 

Argument

Silvestre Malasang és una persona que des de petit pensa que el seu futur es troba en la maldat però tindrà que pensar el seu futur perquè segur que es ficarà en problemes.



Fragment
En silvestre Malasang es troba en una furgoneta dormint quan en la furgoneta que esta dormint la estant robant.


Comentari.
Em sembla que és un llibre que jo penso que qualsevol nen de la nostra edat deuria mirar-lo perquè explica com la maldat sempre acaba malament però a la vegada també t’explica una cosa bona que és que si tu vols alguna cosa ho tens que intentar fins al final.
És un molt bon llibre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web