21 nov 2012

CUSSÀ, Jordi, El noi de Sarajevo, Proa (Xavier Pi)


Biografia               
Jordi Cussà va néixer a Berga l’any 1961. Actualment viu i treballa a Berga (Berguedà) pero a viscut etapes a Barcelona, Sant Cugat del Vallès i Nàpols. Dels vint als trenta anys va patir d’una forta addicció a les drogues.  Ha escrit una desena de llibre en els quals en noi de Sarajevo amb el qual va guanyar el premi Odissea.

Argument
Aquest llibre està basat en fets reals. Tracta d’un no de 12 anys que es viu en mig de la guerra de Iugoslàvia. Ell va néixer i viu a Sarajevo( Bòsnia Hercegovina) . El dia del seu dotze aniversari es tiet Drago  s’emporta el seu germà Slobdan, això fa sospitar i a preguntar-se  el perquè de la guerra. Un dia tornant de la escola veu que casa seva està amb foc  i des d’aquell moment el Dusko un noi inquiet que creix durant el conflicte entre serbis, croats i bosnians,  haurà de enfrontar a la por.  Agafat de la mà del Dusko descobrim la seva por i sa seva esperança, en uns anys on els capritxos dels homes fan mal a tothom.

Comentari Personal
Aquest llibre m’ha fet veure el patiment i l’horror que pateixen algun a causa de les baralles estúpides d’uns altres. És un llibre que t’ensenya e l’important que és l’amistat i el respectar per totes les ètnies, cultures i  formes de ser. Jo recomanaria aquest llibre a tothom que vulgui aprendre i respectar, és un llibre que et pot ser molt útil a la vida perquè els valos són mol més importants que l’aspecte físic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web