4 nov 2012

LIENAS, G. El diari blau de la Carlota, Empúries, (Mariona Parera)

http://3.bp.blogspot.com/-fT3Kw7WwjXw/T0kJVyeVsuI/AAAAAAAAADE/2a6_rOXCIE4/s1600/Lienas+i+Massot,+Gemma.jpg
GEMMA LIENAS MASSOT


Va néixer a Barcelona a l’any 1951 és una escriptora catalana, i està llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, va exercir com a professora i editora abans de començar a escriure. La seva primera obra publicada és Cul de sac, una novel·la juvenil publicada el 1986. Des de 1985, Gemma Lienas ha escrit i publicat un gran nombre d'obres literàries destinades a adults, joves i infants. Un dels seus personatges més coneguts és la Carlota, protagonista d'alguns dels seus llibres com: El diari lila de la Carlota, El diari vermell de la Carlota o Així és la vida, Carlota.







ARGUMENT:
Després d’escriure el diari vermell, la Carlota decideix escriure un altre diari, aquest cop sobre la violència de gènere, i escull el color blau. Explica totes les formes de violència en que hauran d’enfrontar-se les noies adolescents i ofereix recursos per reaccionar adequadament en situacions de perill.
A partir de testimonis que va recollint, alguns d’ells molt propers, i d’informació que rep, com sempre, de la seva mare, la seva àvia i la seva tieta Octàvia, la Carlota escriu aquest diari blau que teniu entre mans, i que també parla de la violència escolar i la violència infantil, que tenen mecanismes similars als de la violència de gènere.

FRAGMENT DEL LLIBRE:
<<La violència de gènere, l’escolar i la infantil tenen mecanismes similars. Totes es basen en plantejaments discriminatoris i en un abús de poder. I totes tenen un vessant físic, psicològica i sexual>>.



5 comentarios:

  1. Aquest llibre m'ha agradat molt, per moltes raons, està molt ven redactat i es fàcil d'entendre. Però aquesta no és l'única raó per que m'ha agradat, també trobo que és un llibre molt realista i que parla sobre un tema que està molt bé, perquè et fa reflexionar molt. La violència de gènere.
    Inés Blánquez

    ResponderEliminar
  2. Aquest llibre és interessant, ja que t'explica diferents punts de quan estas a l'adolesencia, però se centra en la violència que patim les dones, sobre tot amb la de gènere i l'escolar.
    Sobre tot m'ha agradat la forma en que s'expressa l'autora en explicar aquestes situacions.
    Aquest llibre el recomano per gent de totes les edats, que entenguin aquests tema, on passaren estones divertides, emocionants, tendres i amistoses i familiars.

    Emma Pubill

    ResponderEliminar
  3. Éste libro me parece interesante ya que habla sobre la etapa adolescente. Creo que es interesante ver cómo Gemma, la autora, ve a los adolescentes y cómo intenta transmitir al lector una sensación de reconecimento en la historia . En mi opinión es un libro más para adolescentes, lo recomiendo a toda ésa gente que le gusten los libros adolescentes.

    Emma Comas

    ResponderEliminar
  4. Aquest llibre és reflexionatiu i molt interesant, ja que parla sobre la vida de una noia a la seva adolsencia. Basicament es centra en explicar sobre el tema de la violència de gènere i escolar, dos violències de les quals petim les dones. L'autora també ha volgut resaltar el recolze familiar i amistós quan estas en una d'aquestes situacions. M'ha cridat l'atenció la manera en que el llibre està escrit, l'autora aplica un vocabulari molt adequat per parlar d'aquest tema.
    Aquest és un llibre que recomano a la gent més aviat adolecent.

    Mariona Esteban

    ResponderEliminar
  5. En este libro, el tema escogido por Carlota, la protagonista, es la violencia de género y la escolar. Y con el tiempo, van sucediéndole hechos que la ayudan en su diario, como el maltratador del novio de Mireya, o la experiencia que vivió su hermano como violencia escolar. Y gracias a estos ejemplos, es más fácil de entender. A parte, creo que es entretenido, bien completado y bien expresado.
    La parte que mas me ha llamado la atención es cuando están en la fiesta de Narciso, y Mireya y su novio empiezan a pelearse. La empuja, y la insulta, y Carlota en ese momento se da cuenta de que es un maltratador.

    Marina Ausió.

    ResponderEliminar

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web