5 nov 2012

CLOTET, Jaume, Lliures o morts, Editorial columna, (Oscar Farres Garcia)


Biografia del autor
Va neixer a Barcelona el 1974, es llicenciat en Periodisme .Ha treballat en diversos mitjans de comunicación (Avui, El Punt, Ara, Público, El Singular Digital, ABC, COMRàdio, Ona Catalana, TV3 i RAC1) i va ser corresponsal al país Basc. Ha estat cap de prensa del Departament de Governació. El 2012 va escriure una novela titulada lliures o morts.

Argument
Ermengol Amill, un pagès de Bonestarre, mata a un general francés mentre defensa a una alumne seva aquest fet el fa allunyar-se de la seva vida quotidiana i unir-se a l'exèrcit dels miquelets per fer front a l'exèrcit borbònic, que vol ocupar Catalunya destruir la revolta catalana. Amill ascendeix i esdevé un dels personatges clau de l'exèrcit català. Els catalans perden el suport internacional a la guerra, però les idees catalanes i el desig de la llibertat fa que continuïn lluitant fins al final.

Fragment
«Catalunya és un dels països més fèrtils de la terra...
Catalunya pot sortir-se’n sense comptar amb l’univers,
però els seus veïns no se’n poden sortir sense Catalunya».

Comentari personal
Aquest llibre m’ha agradat molt, m’ha semblat realista i això ha fet que encara m’enganxes més. Es un llibre que t’explica la historia del nostre país. Aquest llibre es un exemple de valentía i de l’esforç que van tenir que donar alguns soldats .

Qualsevol català o no, hauria de llegir aquesta novel·la per saber com els nostres enemics se les gastaven amb la nostra llibertat

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web